VAN-HAKKARİ, ()-VAN ve Hakkari'de 2 zırhlı polis aracının kaza yapması sonucu 7 polis memuru yaralandı.
İlk kaza saat 23.30 sıralarında Van'da meydana geldi. Devriye görevi yapan Van Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı araç, Karayolları Kavşağı'na doğru gittiği sırada bir kamyonetle çarpıştıktan sonra kaldırıma çarparak yan yattı. Kazayı görenler polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede sevk edilen ekipler, zırhlı araçta bulunan 4 yaralı polis memururu çıkarararak ambulansa Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kaza sırasında cadde bir süreliğine trafiğe kapandı.
Hakkari'deki kaza ise geceyarısı Medrese Mahallesi'ndeki kavşakta meydana geldi. Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu 'Akrep' olarak bilinen zırhlı araç şarampole uçtu. Meydana gelen bu kazada 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, çevredekiler tarafından araçtan çıkarıldıktan sonra çağrılınca gelen ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanasi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Uçuruma yuvarlanan araç ise çekici yardımıyla bulunduğu yerden alınarak Hakkari Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü.
Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu da Hakkari Devlet Hastanesi'nde yaralı polisleri ziyaret ederken, durumları hakkında bilgi aldı. Van ve Hakkari'deki yaralı polislerin sağlık durumlarını iyi olduğu bildirildi. Her iki kazayla ilgili de soruşturma başlatıldı.

FOTOGRAFLI