VAN ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı sonrası kapalı yollar, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerince açılıyor. Van'da 200, Hakkari'de ise 6 köy ve 32 mezranın yolu hala kapalı. Çığlardan dolayı enerji nakil hatlarındaki arızalar soğuk hava ve kar yağışına rağmen ekipler tarafından giderilmeye çalışılıyor.
Bir haftadır Van ve Hakkari'de etkili olan kar yağışının ardından kapanan köy yolları ve ana yollar, karla mücadele ekipleri tarafından açılıyor. Van'da 200 köy, Hakkari'de 6 köy ve 32 mezranın yolunu açmak için İl Özel İdaresi ekipleri aralıksız çalışıyor. Kar bir çok yerleşim merkezinin de karanlıkta kalmasına neden oldu. Kar yağışının ardından gelen çığlar Van'ın Bahçesaray, Çatak ve Hakkari'nin birçok mezrasına elektrik taşıyan enerji nakil hatlarının kopmasına ve direklerin yıkılmasına neden oldu. Elektrik arıza ekipleri bir yandan soğuk hava ve karla mücadele ederken, bir yandan da kopan telleri onarıp direkleri yeniden dikmek için büyük çaba gösteriyor.
Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi'ne bağlı 40 köy ve 30 mezraya elektrik verilemezken, Van Gölü Elektrik Dağtım Ananom Şirketi (VEDAŞ) Hakkari Müdürü Halil Ağacanoğlu, kardan dolayı enerji nakil hatlarında arızaların meydana geldiğini söyledi. Ağacanoğlu, "Hakkari merkez ve Çukurca ilçesine bağlı bir çok yerleşim alanı hala karanlıkta. Ekiplerimiz enerjisiz kalan köy ve mazralara enerji verebilmek için çalışmalarını sürdürüyor" dedi. MÇ-BD-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)