Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Van Başkale'de devam eden operasyonda, saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist silahıyla ölü ele geçirildi. Bölgede 4 ayrı sığınakta yapılan aramalarda, çok sayıda yaşam malzemesi bulundu.
SİİRT'TE ÇOK SAYI MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Siirt merkezde güvenlik güçlerince bir şahsın bahçesinde yapılan aramada da 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 M-16 piyade tüfeği, 3 el bombası, çok sayıda hafif silah fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, 1 silah üstü dürbün, 1 silah üstü termal dürbün, 1 mesafe ölçme cihazı, 4 telsiz, 2 radyo, 4 küçük el feneri, 3 piknik tüpü, 1 şişme bot, 3 şemsiye ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.
3 EYP İMHA EDİLDİ
Mardin Dargeçit, Hakkari Yüksekova ve Muş merkezde yapılan mayın/el yapımı patlayıcı aramalarında ise tespit edilen 3 el yapımı patlayıcı imha edilerek etkisiz hale getirildi.
AĞRI'DA 4, MARDİN'DE 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Ağrı Diyadin'de sürdürülen operasyonda ise saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 kalaşnikof piyade tüfeği bulundu.
Mardin Kızıltepe'de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan PKK/PYD mensubu 1 terörist ölü ele geçirildi.