TUNCELİ'nin Hozat İlçesi'nde, yasadışı fişleme ve takip ile ilgili Tunceli Valiliği inceleme başlattı.
Tunceli Valiliği, Hozat Emniyet Amirliği bilgisayarlarından çıktığı değerlendirilen, 'takip skandalı' ile ilgili inceleme başlattı. Buna göre başlatılan incelemeyle ilgili olarak, Tunceli ali Yardımcısı Kenan Eskin'in görevlendirildiği öğrenildi. Vali Yardımcısı Eskin'in yapacağı incelemeden sonra valilik, İçişleri Bakanlığı'ndan inceleme için müfettiş çağırılıp çağırılmamasına karar verecek.
Emniyetin takip edilenler listesinde yer alan Hozat bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, "Bir yıl önce Hozat'ta fişleme skandalı Türkiye gündemine oturmuştu. Bugün ise çıkan yeni belgeler, bizi şaşırtmadı. Bizler, daha önce suç duyurusunda bulunmuştuk. Eğer Türkiye hukuk devletiyse, Türkiye'de hukukun üstünlüğü varsa, bu yasa dışı işlerin üzerine giderler, bedellerini öderler. Ama bu konuda da çok umutlu değiliz. Çünkü Türkiye'de her şeyin üstü örtülüyor. Fişleme skandalının üzerinden bir yıl geçti daha ortada hiç bir şey yok" dedi.
Haklarını yasal yollardan arayacaklarını belirten Başkan Konak, "Bu devletin genel politikasıdır. Solculara karşı, Alevilere karşı bunlar hep yapıldı. Yasadışı işlemleri yapanları şiddetle kınıyorum" diye konuştu. FD(GG/AAA)