TUNCELİ-Erzincan Karayolu'nda virajı alamayarak uçuruma yuvarlanan otomobilde bulunan uzman çavuşlar Hamit Polat ve Hami Karayel ile eşi Duygu Karayel yaralandı. İzinden döndükleri belirlenen yaralılardan Polat'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.
İzin için gittiği memleketi Ordu'dan görev yeri Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'ne dönen uzman çavuş Hami Karayel yönetimindeki 80 KN 606 plakalı otomobil, gece, Tunceli-Elazığ Karayolu'nun 30'uncu kilometresinde bulunan Alacık Köyü yakınlarında, virajı alamarayarak uçuruma yuvarlandı. Yoldan geçen sürücülerin fark ettiği kaza ile ilgili jandarmaya haber verildi.
Tunceli Jandarma Komutanlığı'na bağlı kurtarma ekipleri, bölgeyere giderek, uzman çavuşlar Hamit Polat ile Hami Karayel ve eşi Duygu Karayel'i sıkıştıkları araçtan kurtardı. Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan Hami Karayel ve eşi Duygu Karayel tedavilerinin ardından sabah saatlerinde taburcu edildi.
Kafatası ve vücudunun bazı bölgelerinde çarpmanın etkisiyle kırıklar olduğu belirtilen Uzman Çavuş Hamit Polat ise dün gece askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.
İki uzman çavuşun Elazığ Kovancılar Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli oldukları ve izin için gittikleri memleketleri Ordu'dan birliklerine geri döndükleri öğrenildi.

FD(GG/CK)