Habip ATAM/İSTANBUL, () İSTANBUL Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 3 ayrı uyuşturucu operasyonuyla ilgili açıklama yapıldı. Toplam 27 kilo esrar ve bir dairede yetiştirilen Hint Keneviri ele geçirilen operasyonlarda 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. 

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından açıklaması yapılan operasyonların ilki, Gaziantep'ten İstanbul'a uyuşturucu getirildiği bilgisi üzerine başlatıldı. Çalışmada uyuşturucunun bir TIR'la getirileceği belirlendi. Araştırmalarda TIR'ın plakası da tespit edildi. TIR'ın Gaziantep'ten hareket ettiğinin öğrenilmesi üzerine geçtiğimiz salı günü narkotik ekipleri İstanbul girişinde aracı beklemeye başladı. TIR'ın İstanbul sınırlarına girmesinin ardından ekipler aracı takibe başladı. Yapılan takip Çamlıca Gişeleri'nde son buldu. Düzenlenen operasyonla durdurulan TIR'ın sürücüsü gözaltına alındı. Eğitimli narkotik köpeği 'Figo'ya aratılan TIR'ın sürücü bölümündeki döşemelerin altında 19 kilo 500 gram esrar ve bin 430 adet kaçak sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan araç sürücüsü Ş.B. sevk edildiği Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde “Adli Kontrol" kararıyla serbest bırakıldı.

TAKİP VE ARAMA ANLARI KAMERALARINA YANSIDI
Polis kameralarına yansıyan görüntülerde, narkotik ekiplerinin TIR'ı takip ettiği görülüyor. Takibin ardından araç durdurularak sürücü gözaltına alınıyor. Daha sonra ise eğitimli narkotik köpeği “Figo"ya arama yaptırılıyor. 'Figo'nun sürücü bölümündeki bazı yerlerde tepki vermesi de görüntülere yansıyor. “Dedektör köpek"in tepki verdiği bir hoparlör polis tarafından sökülüyor. Sökülen hoparlörün altındaki, paket halindeki esrarın çıkarılması da kameralara yansıyor.

İHBAR ÜZERİNE BAŞLAYAN OPERASYONDA 7 KİLO 560 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Bir diğer operasyon ise dün yapılan ihbar üzerine gerçekleştirildi. Beyoğlu'nda bir adreste uyuşturucu bulunduğu ihbarı üzerine Narkotik ekipleri adrese baskın düzenledi. Yapılan baskında 7 kilo 560 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili bir kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan S.M. sevk edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde tutuklandı.

“DAMACANA" YETİŞTİRİLEN HİNT KENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne yapılan bir diğer ihbarda ise Ataşehir'deki bir adreste Hint Keneviri satıldığı belirtildi. İhbar üzerine narkotik ekipleri belirtilen adrese baskın düzenledi. Yapılan baskında, satışa hazır halde 140 paket uyuşturucu “Hint Keneviri" ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucuların baskın yapılan dairede yetiştirildi. Adresteki aramalarda bir damacana içerisinde yetiştirilen “Hint Keneviri" de ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucular İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi. Uyuşturucularla ilgili baskın yapılan evin sahibi M.Ç. ve karısı E.Ç. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin bugün Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

(FOTOĞRAF)