Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da Abdullah Koç'u öldürmekle suçlanan 25 yaşındaki İsmail Dalbudak ile tuzeni 29 yaşındaki Ümit Dalbudak polis tarafından yakalandı. Polis, cinayetin uyuşturucu alışverişinden kaynaklandığını belirledi.
İddiaya göre, mahallede 'torbacılık' yapan İsmail Dalbudak ile amcasının oğlu Ümit Dalbudak, Abdullah Koç'a uyuşturucu sattı. Üzerinde para olmadığını söyleyen Koç, sürekli müşteri olduğunu ve daha sonra ödeyeceğini söyledi. Krize giren Abdullah Koç, 13 Nisan'da bir kez daha zanlıların yanına giderek yine uyuşturucu istedi. Önceki aldıklarının parasını ödemediğini söyleyen kuzenlerle Koç arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İsmail Dalbudak tabanca, Ümit Dalbudak ise av tüfeği ile Abdullah Koç'a ateş açtı. Ağır yaralanan Abdullah Koç, kaldırıldığı hastanede öldü.
Cinayeti araştıran polis ekipleri, olayın uyuşturucu alışverişinden kaynaklandığını belirledi. Faili meçhul olarak kayıtlara giren olayın cinayet şüphelilerinin İsmail ve Ümit Dalbudak olduğunu belirleyen ekipler, önceki gün operasyon düzenleyip İsmail ve Ümit Dalbudak'ı yakaladı.
Gözaltına alınan 2 şüpheli, suçlarını itiraf etti. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan İsmail ve Ümit Dalbudak, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

FK(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)