ESKİŞEHİR'de uyuşturucu madde komasına girip öldüğü öne sürülen 22 yaşındaki Burak Sargın'ın cesedini kent dışına götürüp toprağa gömen arkadaşları 30 yaşındaki Muhittin S., 25 yaşındaki Cihan O., 24 yaşındaki Taner A. ve 24 yaşındaki Mehmet P. adliyeye sevk edildi.
Eskişehir'de bir kuaförde çalışan Burak Sargın, geçen 17 Ocak'ta ailesine "Ben işyerinden de izin aldım, arkadaşlarla Kütahya'daki kaplıcalara gideceğiz" diyerek evden çıktı. Sargın ailesi daha sonra çocuklarından bir daha haber alamadı. Aile, Burak Sargın'ın bulunması için polise ve cumhuriyet savcılığına başvurdu.
Bir aydır kayıp olan Burak Sargın ile ilgili çalışmaları yürüten Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Gasp ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği özel ekip kurdu. Ekip, kayıp gencin en son arkadaşları Muhittin S., Cihan O., Taner A. ve Mehmet P. ile görüldüğünü belirledi. Polisler tarafından sorgulamaya alınan 4 şüpheli çelişkili ifadeler verdi. Ekipler bu kişileri teknik takibe de aldı. 
Son olarak yeniden gözaltına alınan 4 şüpheli ayrı ayrı sorgulandı. Şüpheliler polislere Burak Sargın'la Taner A.'nın Yeni Bağlar Mahallesi'nde kiraladığı bir apart dairede içki içip uyuşturucu madde aldıklarını, Burak'ın uyuşturucudan komaya girip öldüğünü öne sürdü. Şüpheler korktukları için cesedi battaniyeye sarıp temin ettikleri bir aracın bagajına koyarak merkeze bağlı Kızılinler Köyü yakınlarında dağlık alanda gömdüklerini anlattı.
4 şüpheli dün polis ekiplerine Burak Sargın'ı gömdükleri yeri gösterdi. Gömüldüğü yerden çıkarılan Sargın'ın cesedi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından Burak Sargın'ın cesedi ailesine teslim edildi. Sargın bugün Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki Altınevler Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. 
OTOPSİDE BELLİ OLACAK
Yetkililer Burak Sargın'nın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsisinde alınan parçaların İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği, ön otopside uyuşturucu madde kullanıldığının belirlendiği ve vücudunda dayak izlerine rastlanıldığını açıkladı. Yetkililer Sargın'ın uyuşturucu komasında mı, yoksa dövülmesi sonucunda mı yaşamını yitirdiğinin otopsi sonuçlarından sonra kesinlik kazanacağını kaydetti.
Gözaltına alınan şüpheliler Muhittin S., Cihan O., Taner A. ve Mehmet P. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından 'Adam öldürmek, Ölüme sebebiyet vermek ve delilleri saklamak' suçlarından adliyeye sevk edildi.