EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin, son 10 günde yapılan uyuşturucu operasyonlarında görev yapan 3 jandarma görevlisi ve 6 polis memurunu, başarı belgesinin yanı sıra yarım Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. 32 yıldan bu yana görevde olmasına rağmen kimsenin kendisini yarım altınla ödüllendirmediğini kaydeden Vali Şahin, "Yarım altının maddi değeri de olabilir ama manevi çok büyüktür. İlelebet saklanacak bir hediyedir" dedi.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, güvenlik güçlerinin son 10 gün içerisinde uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik 4 ayrı operasyon düzenlendiği ve gözaltına alınan şüphelilerden 8'inin tutuklandığını söyledi. Jandarma ve polis ekiplerinin geçtiğimiz yıla oranda daha çok uyuşturucu operasyonu düzenlediğini belirten Vali Şahin, bu operasyonda görev yapan 3 jandarma, 6 polis memuruna başarı belgesi ve yarım cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Valilik toplantı salonundaki ödül törenine Vali Şahin’in yanı sıra Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Edirne Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin, jandarma görevlileri ve polis memurları katıldı.
Edirne ve ilçelerinde jandarma ve polis ekiplerince 10 uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini kaydeden Vali Dursun Ali Şahin, "15-25 Temmuz arasında, arkadaşlarımızın gayretli ve hummalı çalışmaları sonucunda 4 ayrı operasyonda emniyet ve jandarmanın ayrı veya ortaklaşa yaptıkları operasyonda çok iyi neticeler almıştır. 15 Temmuz’da 2 bin 320 hap, 1.5 kilo bonzai ele geçirildi ve 3 kişi tutuklandı. 22 Temmuz’da emniyetin Çorlu ile birlikte eş zamanlı operasyonda 8 depo baskınında 143 kilo 880 gram eroin ele geçirildi. Şüphelilerden 1 kişi serbest, 3 kişi de tutuklandı” dedi.
"BANA KİMSE ALTIN VERMEDİ"
Jandarma ve polis ekiplerinin başarılı çalışmaları nedeniyle belgelerinin yanı sıra yarım cumhuriyet altınını ödül olarak veren Vali Şahin, 32 yıldır görev yapmasına rağmen kimsenin kendine altın hediye vermediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"32 senedir görevdeyim. Çok başarı şeylere de imza attım ama beni böyle kimse yarım altınla ödüllendirmedi. Yarım altın yani bunun manevi değeri fazladır. Maddi değeri de olabilir, ama manevi çok büyüktür. İlelebet saklanacak bir hediyedir."
Uyuşturucu ile mücadele konusunda cezaların arttırıldığını anlatan Vali Şahin, Kapıkule Sınır Kapısı’nda da 19 Temmuz tarihinde 62 kilogram 130 gram eroin, Alman plakalı bir TIR'da 58 kilo 162 gram eroin ele geçirildiğini ekledi.

FOTOĞRAFLI