Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu yargılanan sanıklardan 39 yaşındaki Paşa Yerli 12 yıl 6 ay, akrabası 48 yaşındaki Kadir Yerli ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen yıl Ocak ayında bir ihbar üzerine Canik İlçesi Belediye Evleri Kavşağı Atatürk Bulvarı üzerinde Paşa Yerli'nin kullandığı 65 AK 454 plakalı otomobil ile amcasının oğlu Kadir Yerli'nin kullandığı 06 BN 2511 plakalı kamyoneti durdurdu. Yapılan aramada bir şey bulunamayınca iki araç da merkeze çekildi. Burada 'Ece' adlı eğitimli köpekle yapılan aramada kamyonetin gizli bölümlerine saklanmış, değeri 2 milyon Euro olan 190 paket halinde 100 kilo 632 gram eroin bulundu. 2 sürücü de polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada eroinin Van'dan alınarak İstanbul'a götürüleceği belirlendi. Polisteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen her iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklu olarak yargılanan Kadir Yerli ve amcasının oğlu Paşa Yerli, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyetine ifade veren Paşa Yerli, "Adalete güveniyorum. Kadir amcamın oğludur ve doğruyu söylemesi gerekir. Kamyonette ele geçen eroinden benim haberim yok. Beraatimi istiyorum" dedi. Kullandığı kamyonette 100 kilo 632 gram eroin ele geçirilen Kadir Yerli ise, "Ben yanlış yaptım. Hata edip başkalarına güvenerek ilaç zannettiğim maddeyi naklettim. Özür dilerim" diye konuştu.
İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Kadir Yerli'yi 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 12 yıl 6 aya, Paşa Yerli'yi ise 'uyuşturucu ticaretine yardım etmek' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

HÇ(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)