Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), () - MERSİN'in Anamur İlçesi'nde 'şeker' şifresini kullanarak uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şebeke, jandarmanın tarafından çökertildi, gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklandı. 

Anamur İlçesi'nde başarılı operasyonlara imza atan Jandarma ekipleri, uyuşturucu tacirlerine oarbe vurdu. Anamur ve Bozyazı ilçelerinde özellikle eğlence mekânlarında ve okul önlerinde torbacı olarak adlandırılan sokak satıcılarının uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisini alan Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 ay önce çalışma başlattı. Şebekeyi teknik takibe alan jandarma ekipleri, uyuşturucu satıcılarının kendi aralarında 'şeker' şifresini kullandıklarını belirledi.

Şifreli olarak haberleşen şebekenin bütün elemanlarını tespit eden jandarma şafak operasyonu düzenledi. Eş zamanlı olarak 7 ayrı adrese eş baskın yapan ekipler, torbacı olarak adlandırılan 7 sokak satıcısını gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde ve bulundukları yerlerde gizlenmiş halde 1 kilo 500 gram kubar esrar, 15 adet uyuşturucu hap, 15 gram kenevir tohumu, 1 av tüfeği, 18 adet tabanca fişeği ele geçirildi. İfadeleri alınan F.Y, S.F, O.A, S.İ, E.A, M.M ve A.K sorgularının ardından adliyeye çıkartıldı. Tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 uyuşturucu satıcısından 2'si tutuklandı, 5'i ise adli kontrol yasasın kapsamında serbest bırakıldı.

MÜ(FK/SSA) (FOTOĞRAF)