BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde 21 Mayıs’ta yapılan ve 35 kişinin tutuklandığı uyuşturucu operasyonunda, çete üyelerinin ceza almayacaklarını düşerek, yaşları küçük çocuklara torbacılık yaptırdığı ortaya çıktı. Cezaevine gönderilenlerin 35 kişi arasında 12 ila 15 yaşlarında çocukların da bulunduğuna dikkati çeken İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.
İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş ve Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile birlikte Başsavcılık Toplantı Salonu'nda gazetecilerle biraraya geldi. Adli olaylarla ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, 21 Mayıs’ta gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu ele alındı. Operasyonun ilginç detayları da kamuoyu ile paylaşıldı. En çarpıcı ayrıntı ise uyuşturucu tacirlerinin ceza almayacaklarını düşünerek küçük yaşta çocuklara torbacılık yaptırılmasına dikkat çekildi.
Başsavcı Mehmet Özel, uyuşturucu tacirliği yapan ve çocukları bu işe bulaştıranlarla mücadelelerinin sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Hükümetin yeni yasa tasarısı hakkında da bilgi veren ve uyuşturucu satıcılarının cezalarının ciddi oranda artırıldığını belirten Başsavcı Özel, ayrıca uyuşturucu kullananları da bundan sonra ağır cezaların beklediğini vurguladı. Mehmet Özel, uyuşturucu ile mücadelede ailelere ve okullardaki eğitimcilere de önemli görevler düştüğünü dile getirerek, "Jandarma Komutanlığımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz gerekli hassasiyeti zaten gösteriyorlar" dedi.
Son olarak ailelere ve eğitimcilere seslenen Başsavcı Özel, "Çocukları bu tip illetlerden kurtarmak, bulaşmasını engellemek sadece yasal zeminde olması gereken bir durum değil. Bu konuda velilere, özellikle okullardaki eğitimci arkadaşlara büyük görevler düşüyor" dedi.

SA(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)