KAYSERİ'de uyuşturucu madde saklamak ve kullanmak suçundan 3 aydır tutuklu yargılanan 16 yaşındaki Y.E., video konferans yoluyla yaptığı savunmada "Tövbe ettim hakim bey" dedi. Mahkeme heyeti sanığın tutuklu olduğu süreyi göz önüne alarak ayrıca tedavi olması koşulu ile tahliye etti.
Tutuklu bulunduğu Ankara Çocuk Ceza ve Tutukevinden video konferans ile Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın görüldüğü duruşma salonuna bağlanan  sanık Y.E., Hakan Yıldırım'dAn kullanmak için 16 şeffaf poşet içerisinde 16.5 gram  uyuşturucu aldığını anlattı. Y.E., "Uyuşturucu ticareti yapmıyorum. Bir yakınımı kaybettikten sonra daha çok kullanmaya başladım” dedi.
Mahkemede tanık olarak dinlenen polis memurları da, Y.E.'nin uyuşturucuyu kendi rızasıyla teslim ettiğini söyledi. Mahkeme başkanı sanığa, "Uyuşturucu kullanmak sana çare oldu mu? Bir daha kullanacak mısın?" diye sordu. Sanık Y.E., bu soru üzerine "Elinizi- ayağınızı öpeyim hakim bey. Tövbe ettim" yanıtı verdi. Mahkeme heyeti bir süre görüştükten sonra, sanığın tutuklu bulunduğu süreyi de göz önüne alıp,  tedavi olması şartıyla tahliyesine karar verdi.

ŞK(OE/İD)