BURSA'da tartıştığı üniversite mezunu kızı 23 yaşındaki Yasemin Yetim'i, başına merdaneyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla 41 yaşındaki Sülbiye Yetim, gözaltına alındı. Uyuşturucu parası isteyen kızının kendisini bacağından bıçaklandığını söyleyen Şülbiye Yetim, hastaneye kaldırıldı.
Olay, bugün saat 13.30'da merkez Nilüfer İlçesi Ertuğrul Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Acarsoy Sitesi Blok'ta meydana geldi. Ev hanımı Sülbiye Yetim, iddiaya göre uyuşturucu parası istediği için tartıştığı kızı Yasemin Yetim'i, odasında başına merdane ile defalarca vurarak öldürdü. Olay, cinayet sonrası Sülbiye Yetim'in, servis sürücüsü eşi Hilmi Yetim’in 155 Polis İmdat telefonunu araması sonucu ortaya çıktı.
KIZIM UYUŞTURUCU PARASI İSTEDİ
Kısa sürede belirtilen adrese 112 Acil Servis ekipleriyle giden polisler, sol bacağından bıçakla yaralanan Sülbiye Yetim'i önce Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Buradan tedavisinin yapılması için Çekirge Devlet Hastanesi'ne götürülen ve gazetecilerin fotoğrafını çekmemesi için yüzünü kapatan Sülbiye Yetim, "Ne olur bu olayı üniversitede okuyan oğlum duymasın. Benim katil olduğumu bilmesin" dedi.
Sülbiye Yetim’in verdiği ilk ifadesinde, "Yasemin esrar içiyordu. Onu bir türlü kurtaramadım. Bugün gelip benden para istedi. Kendisine ‘hayır’ deyince bu kez bıçakla bana saldırdı. Bacağımdan yaraladı. Ben de kendimi korumak için elime geçirdiğim merdane ile ona vurdum" dediği öğrenildi.
Evde yapılan incelemede, kanlı merdane bulan polis, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu Yasemin Yetim'in cesedini, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderecek.