KONYA'da geçen salı, uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik, Özel Harekat ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 700 polisle yapılan operasyonda gözaltına alınan 65 kişiden 51'i tutuklandı. 14 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen sokak satıcılarına yönelik 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen salı günü şafak vakti operasyon düzenledi. Özel Harekat ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 700 polisle Tatlıcak ve Yenimahalle'de yapılan operasyonda, önceden belirlenen 73 adrese baskın yapıldı. Özel Harekat ekipleri bazı evlere bahçe duvarlarından atlayıp girdi. Bazı evlere de 'koçbaşı' diye tabir edilen balyozla kapılar kırılarak girildi. Operasyonda, aralarında kadınlarında bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından dün adliyeye sevk edildi. Gece yarısına kadar süren mahkeme sonucunda şüphelilerden 51'i tutuklandı, 14'ü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.