ADANA'da 51 yaşındaki Selahattin Orhan'ı boğazını keserek öldürmek suçlamasıyla aranan 25 yaşındaki Murat Fidan, jandarma ekipleri tarafından garsonluk yaptığı lokantada yakalandı.
Merkez Yüreğir İlçesi'nin Kiremithane Mahallesi'nde oturan Selahattin Orhan, 30 Aralık'ta devriye gezen jandarma ekipleri tarafından Sarıçam İlçesi'nin Menekşe Köyü yakınlarındaki ağaçlık alanda öldürülmüş olarak bulundu. Bıçaklanıp boğazı kesilerek öldürülen Selahattin Orhan'ın katil zanlısının yakalanması için jandarma çalışma başlattı. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, çevredeki 200 işyeri güvenlik ve mobese kamerasının kaydını incelemeye aldı. Kayıtlarda olay günü Selahattin Orhan'ın yanında bir kişinin olduğunu saptadı. Bu kişinin üzerindeki mont ile olay yerinde bulunan kanlı montun aynı olduğu da belirlenince, cinayeti uyuşturucu madde kullanmak ve hırsızlık suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Murat Fidan'ın işlediği tespit edildi.
Merkez Yüreğir İlçesi'nde oturan Murat Fidan'ı yakalamak için çalışmasını sürdüren jandarma ekipleri, zanlının Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde babası ile inşaat içliği yaptığını belirledi. İskenderun'a giden ekipler, Fidan'ın bir aydır kayıp olduğunu daha önce de Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki Taşucu Limanı'nda bir restoranda garsonluk yaptığını öğrendi. Bu kez Taşucu'na giden ekipler, şüpheliyi söz konusu lokantada öğle saatlerinde yemek servisi yaparken yakaladı.
Gözaltına alınarak Adana'ya getirilen Murat Fidan, suçunu itiraf etti. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunda, "Selahattin Orhan ile mahalleden tanışıyorduk. Olay günü otomobili ile yanıma geldi, dolaşmayı teklif etti. Bir arkadaşımdan da esrar aldık, sarıp içtik. O gün 4 kez uyuşturucu kullandım. Olayın olduğu bölgeye gittik, arabanın arka koltuğunda oturuyorduk, kafam iyiydi. Kendime geldiğimde üstüm başım kan içindeydi. Nasıl olduğunu hatırlamıyorum" diye konuştu.
Cinayet işlediğini anlayıp, üzerindeki kanlı montu çıkarttığını, olay yerinden minibüse binerek ayrıldığını ifade eden zanlı, Kıbrıs'a gitmek istediğiini ve para biriktirmek için lokantada çalıştığını anlattı.
İfadesinin ardından geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.