ADANA'da uyuşturucu satışı nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada, 27 yaşındaki İbrahim Abut'un öldürülmesiyle ilgili aranan 20 yaşındaki Savaş Tunç ile 17 yaşındaki M.M.E., polis tarafından yakalandı. Cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen 24 yaşındaki Ahmet E.'nin ise arandığı bildirildi.
'Torbacı' diye tabir edilen sokakta uyuşturucu madde satan kişilerin kavgası, geçen ay polise yapılan ihbar ile başladı. İddiaya göre, Mestanzade Mahallesi'nde uyuşturucu satışı yapan İbrahim Abut, rakip olarak gördüğü Ahmet E.'yi ihbar etti. Bunun üzerine polis tarafından yakalanan Ahmet E., mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ahmet E., torbacılardan kendisini İbrahim Abut'un ihbar ettiğini öğrendi ve kardeşi M.M.E.'ye tabanca verip, onu öldürmesini istedi.
Planı uygulamak için harekete geçen M.M.E., yanına Savaş Tunç'u da alarak geçen 25 Ocak'ta akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi'nin Mestanzade Mahallesi'nde oturan İbrahim Abut'un yolunu kesti. M.M.E. ile Tunç, "Sen bizim esrarımızı yakalattın. Bunun hesabını vereceksin" diyerek Abut'u kurşun yağmuruna tuttu. M.M.E.'nin silahından çıkan kurşunlar İbrahim Abut'un göğsüne isabet etti. Ağır yaralı olarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Abut, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Görgü tanıklarının verdiği eşkal üzerine çalışma başlatan polis, cinayeti işlediği iddia edilen M.M.E. ve Savaş Tunç'u yakaladı. Cinayeti azmettirdiği ileri sürülen Ahmet E.'nin ise yakalanması için çalışma başlatıldı.
Emniyet Müdürlüğü'nün Asayiş ve Çocuk Şube müdürlüklerinde sorgulanan şüpheliler, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.