Fatih KARAÇALI / ADANA, ()-ADANA'da uyuşturucu bağımlısı oğluna para yetiştirmek için tefecilerden aldığı borcu ödeyemediğini ileri sürülen 59 yaşındaki Yüksel Akyüz, evine 200 metre uzaklıktaki ağaçlık alanda kendini asarak yaşamına son verdi.
Olay, merkez Sarıçam İlçesi'nin Osman Gazi Mahallesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. Servis şoförü Yüksel Akyüz, iddiaya göre uyuşturucu bağımlısı oğlu Mehmet Akyüz'e para yetiştirmek için tefecilerden çeşitli dönemlerde 60 bin TL borç aldı. Oğlu uyuşturucu ticareti yapmak suçundan cezaevine düştü, Yüksel Akyüz de borçları ödeyemez hale geldi.
Ödeme günü gelmesine rağmen para bulamayan Yüksel Akyüz, sabah eşi Nazmiye Akyüz ile tartışıp, "En iyisi ölüp gitmek, bıktım artık. Yaşamak istemiyorum" dedikten sonra evden çıktı. Nazmiye Akyüz de eşinin kendine zarar vereceğini düşünerek cep telefonu ile kayınbiraderi Ekrem Akyüz'ü arayıp, "Çabuk gel, ağabeyin kendini öldüreceğini söyleyip evden çıktı" dedi. Eve gelen Ekrem Akyüz, ağabeyini bulmak için ağaçlık alana gitti. Ekrem Akyüz, 10 dakika sonra ağabeyinin ağaç dalına iple asılı cesedini buldu. İpten indirilen Yüksel Akyüz'ün öldüğü anlaşıldı.
Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Yüksel Akyüz'ün cenazesi ailesine teslim edildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
FK(BK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)