İSTANBUL ve Mardin’de telefon dolandırıcılığı yaparak 3’ü kadın 5 kişinin 120 bin lirasını aldığı iddia edilen Hasan Ç. e Özer T. polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin son işlerinde bankadan para çeken mağduru uyaran banka görevlileri sayesinde yakaladığı öğrenildi.
İstanbul’da polisi arayan bir banka yetkilisi, şubede telefonla konuşarak bankadaki tüm parasını çekmek isteyen bir kadın olduğunu söyledi. Banka görevlisinin kadının telefon dolandırıcılarının kurbanı olabileceğini söylemesi üzerine polis harekete geçti. İhbar yapılan bankaya giden polis para çekmeye çalışan Serpil E.'yi (53) telefondaki kişinin sahte polis olduğunu anlattı. Bunun üzerine şüpheliye tuzak kuruldu. İçinde para şeklinde kesilmiş kağıtlar bulunan bir torba şüphelilerin söylediği bir parktaki ağacın altına bırakıldı. Kısa süre sonra torbayı almaya gelen Hasan Ç. ve Özer T. polis tarafından yakalandı.
Şüpheliler Hasan Ç. ve Özer T.’nin İstanbul’da 3 kadın, Mardin’de iki erkek mağdurdan toplam 120 bin lira dolandırdıkları ortaya çıktı. Bu olaylar sırasında parayı elden aldığı tespit edilen Hasan Ç., 35 bin lira para dolandırılan mağdur Serpil K. (50) ile 66 bin lirası dolandırılan Perihan Ö. (68) tarafından teşhis edildi.
Şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.