ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, üvey kızı 32 yaşındaki N.A.'ya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 80 yaşındaki T.C., kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat etti.
Uzun yıllar yurt dışında çalıştıktan sonra memleketine yerleşen T.C., A.C. ile 2'nci evliliğini yaptı. T.C. iddiaya göre, A.C.'nin ilk evliliğinden olan ve eşinden boşandıktan sonra yanlarına yerleşen kızı N.A.'ya, Temmuz 2011'de cinsel saldırıda bulundu. Mutfakta yemek pişirirken arkasından yaklaştığı üvey kızına, "Benimle birlikte ol, sana ne istersen alırım" diyerek cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen T.C. hakkında, anne ve kızının şikayeti üzerine dava açıldı.
Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılanan T.C., bugün görülen karar duruşmasına katılmadı. Duruşmada N.A. ve annesi de yer almadı. T.C., daha önceki duruşmalarda, anne ve kızının kendisini evden atmak için iftirada bulunduklarını ileri sürdü. Mahkeme, suçun işlendiğine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle sanık T.C.'nin beraatine karar verdi.