Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ’de, annesinin 10 gün önce ikinci evliliği yapmasını hazmedemediği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki D.S., üvey babası 44 yaşındaki Hayrettin Altıntaş’ı tabancayla 5 el ateş ederek öldürdü.
Bir süre önce ilk eşinden boşanan 35 yaşındaki Ayşe Altıntaş, 10 gün önce Denizli Valiliği’nde memur olarak çalışan ve aynı zamanda Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro Sendikası’nın Denizli Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hayrettin Altıntaş ile oğlu D.S.’nin karşı çıkmasına rağmen ikinci evliliğini yaptı. Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi olan D.S., dün saat 23.30 sıralarında, iddiaya göre, kabullenemediği üvey babası Altıntaş ile Aktepe Mahallesi, TOKİ konutlarındaki evlerinde tartıştı. Tartışmanın uzaması üzerine D.S., belinden çıkardığı tabancayla Altıntaş’a peş peşe 5 el ateş etti. Altıntaş, vücudunun çeşitli yerlerine isabeet eden kurşunlarla olay yerinde yaşamını yitirdi.
Olayın ardından kaçan D.S., polis tarafından yakalandı. D.S.’nin kullandığı tabancanın emekli bekçi olan dedesine ait olduğu ve olay günü izinsiz olarak aldığı öğrenildi. Çocuk Şube’de ifadesine başvurulan D.S., “Annemin evlenmesini hazmedemedim. Bu evliliğe karşıydım, beni dinlemediler. Annemin evlendiği kişi ile hiç anlaşamıyordum” dedi.
Altıntaş’ın cesedi, polis ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, D.S. adliyeye sevk edildi.

FI (AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)