SİVAS'ta hastaneye muayene olmaya giden 66 yaşındaki Ayşe Çoban, yolun karşısına geçmek isterken kamyonetin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaza, mervdivenleri dik olduğu için kulllanılmadığı haberiyle gündeme gelen üst geçide 50 metre mesafede yaşandı.
Merkeze bağlı Kurtlapa köyünde yaşayan Ayşe Çoban, hastanede muayene olmak için eşi Abdullah Çoban ile birlikte öğlen saatlerinde Sivas'a geldi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitmek için halk otobüsü bekleyen Ayşe Çoban eşiyle birlikte Kardeşler Mahallesi Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Zafer Kaya'nın kullandığı 58 AT 467 plakalı kamyonet Çoban'a çarptı. Eşinden önce karşıya geçen Abdullah Çoban büyük şok yaşadı. Kanlar içinde yerde kalan kadına ilk müdahaleyi eşi Abdullah Çoban ve çevrede bulunanlar yaptı. Olay yerine çağrılan ambulans ile Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine kaldırılmak istenen Ayşe Çoban yolda yaşamını yitirdi. Eşine yardım etmeye çalışırken elleri kan içinde kalan Abdullah Çoban, halk otobüsüne yetişmek için acele ettikleri sırada kazanın yaşandığını söyledi.
KULLANILMAYAN ÜST GEÇİT HABER OLDU
Ayşe Çoban ile Abdullah Çoban'ın olay yerine 50 metre mesafede bulunan üst geçidi kullanmadıkları ortaya çıkarken, kamyonet şoförü Zafer Kaya polisler tarafından gözaltına alındı. Caddede kazaları önlemek amacıyla yaptırılan yaya üst geçidinin merdivenlerinin dik oluşu nedeni ile kullanılmadığı geçtiğimiz aylarda gazetelerde haber olarak yayınlanmıştı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.