Sabah saatlerinden itibaren polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında 16 gecekondunun yıkımı devam ediyor. Yıkım anlaşmalı olsa da soğuk havada evlerini boşaltmak zorunda kalan gecekondu sahipleri duruma tepki gösterdi. 2 kişi arasında çıkan kavgaya mahalleli müdahale etti.
Üsküdar Sultan Murat Mahallesi Demirkol Sokak'ta 16 gecekondunun yıkımı sürüyor. Özel mülkiyet alanına yapıldığı belirtilen gecekonduların yıkımı için sabah saatlerinden itibaren polis geniş güvenlik önlemleri aldı.
Yaklaşık 3 yıl süren mahkeme sürecinin ardından yıkım kararı verilen gecekonduların sahipleri de bugün evlerini boşalttı. Yetkililer gecekondu sahiplerinin eşyalarını taşımak için araç tahsis etse de gecekondu sahipleri soğuk havada evlerinin yıkılmasına tepki gösterdi. Yaşlı bir kadın, "Tapu yok ama senelerdir burada oturuyoruz. Tebligat geldi bugün yıkım başladı" dedi. Başka bir kadın da, "Evleri yıkılanlar nerede yer bulursa orada kalacaklar, depo ya da komşularında" şeklinde konuştu. Kepçe operatörü yıkıma başladığı sırada bazı gecekondu sahipleri cep telefonlarıyla çekim yaptığı görüldü. Kepçenin yıkım sırasında kendine yol açmak için bir kaç ağaca da zarar verdi. Yıkım yapılacak gecekondulardan birisinin kapısındaki düğün davetiyesi dikkat çekti. Gecekondu sahiplerinin ufak tepkileri dışında yıkım sakin geçerken, iki vatandaş arasında gerginlik yaşandı. Yıkılan gecekondu sahiplerinden birisi ile başka bir mahalleden olduğu öğrenilen kişi arasında bilinmeyen nedenle kavga çıktı. İkili arasında küfürleşmeler yaşanırken araya giren diğer vatandaşlar olayın daha da büyümesini önledi. Bölgede her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çevik kuvvet ekipleri yoğun güvenlik önlemi alırken yıkım çalışmaları devam ediyor.