Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, ()- İSTANBUL’daki Gezi eylemleri sırasında biber gazı kapsülü ile başından vurulan Berkin Elvan’ın, kaldırıldığı hastanede 269 gün sonra yaşamını yitirmesi Uşak’ta protesto edildi.

Belediye Meydanı’nda toplanan CHP, ÖDP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-Sen ve Uşak Barosu üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup, ellerinde Türk Bayrağı, dövizler ve ekmeklerle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüdü. Polis ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar atarak ilerleyen grup, Atatürk Anıtı önünde durmayıp, Atapark’a yöneldi. İsmetpaşa Caddesi ve Orhan Dengiz Bulvarı grubun yürüyüşü nedeniyle trafiğe kapandı. Orhan Dengiz Bulvarı’nda gruptan bazı kişiler, elektrik direklerine bağlı olan AK Parti bayraklarını kopardı.

Grup adına Atapark’ta basın açıklaması yapan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, “Polisin attığı gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesiyle ağır yaralanan Berkin Elvan, adına yakışır bir mücadele örneği sergiledi. Ülkenin her yanından yükselen 'Uyan Berkin' çığlığına 269 gün süren mücadelesi ile cevap vermeye çalışan küçük bedeni bu yorgunluğa daha fazla dayanamadı. Berkin Elvan, 269 gün boyunca hepimize 'Sadece benim uyanmam yetmez. Bu ülkedeki adaletsizlikten, hukuksuzluktan beslenen faşizan sisteme karşı halkın, hepimizin uyanması gerekir' mesajını vermiştir. Berkin’in yaşam mücadelesi ile verdiği bu mesajın gereğini yerine getirmek boynumuzun borcudur" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

YK (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)