Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da çocuk parkındaki bankta unutulan çanta, çevredekilere bomba paniği yaşattı. Polis tarafından fünye ile kontrollü patlatılan çantadan diş protez malzemeleri çıktı.
Saat 16.00 sıralarında Seyhan İlçesi Cemalpaşa Mahallesi'ndeki Toros Çocuk Parkı'na gelen vatandaşlar, buradaki bir bankın yanında duran sahipsiz çantadan şüphelendi. Çantanın bomba olabileceğini düşünen vatandaşlar, durumu bölgede devriye gezen sivil Güven Timleri'ne, onlar da polis merkezine bildirdi. Kısa sürede Toros Çocuk Parkı'na gelen resmi ve sivil polisler, Gazipaşa Bulvarı ile Toros Caddesi'ni yaya ve araç trafiğine kapattı. Parkta oturan vatandaşları güvenli bölgeye doğru uzaklaştırdı.
Özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı polis, bankın yanındaki çantaya yaklaştı. Çantanın yanına özel hazırlanmış içi sıvı dolu, ateşleme kablosu bağlı olan plastik şişeyi bırakan uzman polis, hazırlıklarını tamamladı. Bomba uzmanı şüpheli görülen çantaya müdahale için hazırlık yaparken, park ve çevresi de meraklı vatandaşlar tarafından işgal edildi. Meraklıları parktan uzaklaştırmaya çalışan polisler zaman zaman zor anlar yaşadı.
Bütün hazırlıklarını tamamlayan bomba imha uzmanı polis, fünyesi ile şüpheli çantaya kontrollü müdahale yaptı. Fünye büyük bir gürültü ile patladı. Patlamanın etkisi ile çanta parçalandı. Meraklı gözlerden önce harekete geçen özel kıyafetli bomba uzmanı, çantanın yanına yaklaştı. Etrafını ve içinden çıkanları titizlikle inceledi. Çantada tehlikeli bir kalıntı olmadığını belirleyen polis, meslektaşlarına eliyle 'tehlike yok' işareti yaptı. İşaret üzerine çantadan kalan parçalar toplanıp bir poşete dolduruldu. Şüpheli görülen çantadan diş teknisyenlerinin protez için kullandığı malzemeler çıktı.
Cadde ardından yeniden yaya ve araç trafiğine açıldı.

FOTOĞRAFLI