Dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in ‘uyuşturucu temin etmek’ suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması görülüyor. Duruşmada tutuksuz sanık şarkıcı Cenk Eren savunmasını yaptı.
Aralarında oyuncular Deniz Uğur ve Selen Seyven Katırcıoğlu'nun da bulunduğu bazı tanıkların da ifadesi alındı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 34 sanık yargılanıyor. Duruşmaya 9 tutuklu sanık ile aralarında Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık katıldı. "HAYATIMDA ASLA UYUŞTURUCU KULLANMADIM"
Duruşmaya ilk kez katılan Şarkıcı Cenk Eren, "Geçen duruşmaya katılamadığım için özür dilerim. Mazeretimi kabul ettiğiniz için de teşekkür ederim" diyerek savunmasına başladı. "Hayatımda asla, uyuşturucu kullanmadım" diyen Cenk Eren, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Kimseye uyuşturucu temin etmedim. Sanıklardan Cengiz Esmer, Alp Parlar ve Tolga Disanlı'yı tanıyorum. Benim kendi gece kulüplerim var. Tolga, benim işletmelerimden birinde geçici olarak bir gün çalıştı. Cengiz ve Alp'le sosyal ortamdan tanışıyorum. Tolga benim evimde asla kalmadı" diye konuştu. Hayatı boyunca uyuşturucu kullanmadığını tekrarlayan Cenk Eren, "Bunu emniyet sorgumda da söyledim. Ancak Adli Tıp raporunda idrarımda uyuşturucu bulunduğu belirtildi. Ben Çapa Tıp Fakültesi'nden 2 uzmandan görüş aldım. O dönem antidepresan kullandım. Onlardan dolayı eşleşebileceğini belirttiler. Benim incelenen örneklerimin yüzeysel olarak inceleme yapıldığını söylediler. Daha kapsamlı bir test yapılması gerektiğini buna da altın test dendiğini söylediler. Bunun yapılması halinde maddelerin ayrıştırılabileceğini söylediler. Ben Adli Tıp raporunu kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı. "BEN GERÇEK BALIK ANLADIM"
Duruşmada daha sonra tanık olarak dinlenen oyuncu Deniz Uğur, "Sanıklardan Hüseyin Orçun Benli nişanlım. Diğerleri de iş arkadaşım
ve sektörden simaen tanıyorum. Çağatay Ulusoy nişanlımı aramıştı. 'Balık getireceğiz, mangal yapacağız' demişti. Ben geç olduğunu, balık getirmemesini, kendisinin gelmesini söyledim. Ben gerçek balık anladım. Getirmek için neden ısrar ettiğini anlamadım. O yüzden ne balığı olduğunu sordum. Akvaryum balığı deyince Çağatay'ın anlamsız esprilerine alışık olduğum için dalga geçtim" diye ifade verdi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Hüseyin Orçun Benli ifadesinde mangal yaktığını söylüyor. Sen yakılmadığını söylüyorsun. Sen mi doğru söylüyorsun, o mu?" diye sorunca Deniz Uğur "Benim ifadem doğrudur" dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin "Uyuşturucu kullanıyor musun?" sorusuna ise Uğur, "Hayır. Kullanmadığım için de Çağatay'dan uyuşturucu istemem söz konusu değildir" yanıtını verdi. "BEN ÇAĞATAY'IN KİMSEYE UYUŞTURUCU VERDİĞİNİ GÖRMEDİM"
Diğer tanık Nancy İpekoğlu da, "Sanıklardan sadece Çağatay Ulusoy'u tanıyorum. Çağatay'ın uyuşturucu kullandığını bilmiyordum. Aramızdaki telefon görüşmesi yurtdışından bir arkadaşımın getirdiği ve havalimanında free shop'larda satılan ıslak tütüne ilişkindir. Ben
Çağatay'ın kimseye uyuşturucu verdiğini görmedim. Ben de kimseye uyuşturucu temin etmedim" diye konuştu. "ISLAK TÜTÜN AĞIR GELMİŞ OLABİLİR"
Mahkeme Başkanı'nın "Çağatay görüşmesinde senden aldığı şeyin çok fena geldiğini söylüyor. Neden?" sorusu üzerine İpekoğlu "Ağır gelmiş olabilir" ifadelerini kullandı. Duruşmada tanık olarak dinlenen oyuncu Selen Seyven Katırcıoğlu, sanıklardan Özgür Sanlav'ın eski sevgilisi olduğunu söyledi. Özgür Sanlav ve oyuncu Yusuf Hasan Akgün'ün evine uyuşturucu getirdiğini görmediğini anlatan Katırcıoğlu'na, Mahkeme Başkanı "Özgür ve Yusuf telefonda görüşüyorlar. Ve Recep'in uyuşturucu getirmesi için senin evini tarif ediyorlar. Ne diyorsun?" diye sordu. Katırcıoğlu ise, "Benim evime herhangi bir uyuşturucu maddesi ile gelmediler. Ben de bilgi sahibi değilim. Ayrıca diğer sanıklarla Özgür'ün buluştuğu yerde uyuşturucu teslimi yapıldığına ilişkin bir gözlemim olmadı" dedi. Sanıklardan sadece Gizem Karaca'yı tanıdığını söyleyen tanık Ümit Yaşar İnanç ise, "Gizem'de uyuşturucu madde vardı. Evinde esrar içecektik. Ancak evde Gamze diye bir arkadaşımız vardı. O yüzden eve girmedim. Ben Gizem'den uyuşturucu almadım" diye ifade verdi. Mahkeme Başkanı'nın "Daha önceki ifadende kapının önünde Gizem'in sana uyuşturucu verdiğini söylemişsin" diye hatırlatması üzerine İnanç, "Şu anki ifadem doğrudur" dedi. Duruşmaya taleplerin alınması için 13.30'a kadar ara verildi.
(BB)