Yüksel KOÇ - Cem TURSUN / İSTANBUL, () - İSTANBUL 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada savunma yapan oyuncu Hakan Yılmaz, uyuşturucu kullanmadığını belirterek, "Yurtdışında bir kere kullandım. Türkiye'ye dönüşte yakalandım" dedi.



Savunma yapan sanıklardan şarkıcı Mehmet Erdem, suçlamaları kabul etmediğini ve kimseye uyuşturucu temin etmediğini kaydederek, "Uyuşturucuyu sokak satıcılarından alıyordum. Esrarı cebimden çıkartarak polislere ben verdim. Özel bir klinikte zaten tedavi oluyorum" diye konuştu.







'BECEREMİYORUM SARMAYI'



3-4 kez esrar kullandığını söyleyen oyuncu Sarp Apak da, "Olaydan sonra uyuşturucuyu bıraktım " ifadesini kullandı. Mahkeme heyetinin, telefon kayıtlarında geçen, sigaranın tersten okunduğu kelimeyi sorduğu Apak, "Çok eski arkadaş olduğumuz için tersten konuşuyoruz. Tersten konuşmamın uyuşturucu ile ilgisi yok" diye konuştu. Telefon konuşmalarında kullandığı sarma kelimesinin uyuşturucu ile ilgisi olmadığını söyleyen Sarp Apak, “Daha önce tütün içiyordum, sarma kelimesi sarma tütün anlamındadır, uyuşturucu ile ilgisi yoktur" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Murat Dalkuş, Apak'a, “Sarma için arkadaşından mı yardım istiyorsun, sarmayı beceremiyor musun da arkadaşının yardımına ihtiyaç duyuyorsun" diye sordu. Apak bu soruya, “Beceremiyorum sarmayı" şeklinde yanıt verdi.







'37 YILDIR BU KADAR ÜNLÜ OLMAMIŞTIM'



Dava kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan sanık oyuncu Eray Özbal da, "İddialar tamamen yalandır, ben sosyeteye, 'baron' ilan edilmiş durumdayım. Google'a 'Eray Özbal' yazın, her iki fotoğraftan biri balkonumun fotoğrafıdır. 37 yıllık sanatçıyım, 37 yıldır bu kadar ünlü olduğumu hatırlamıyorum" şeklinde savunma yaptı.



Sanıklar Kenan İmirzalıoğlu ve Engin Altan Düzyatan gibi isimlerle çok yakın bir dostluğu olduğunu söyleyen Özbal, mahkeme heyetinin, Kenan İmirzalıoğlu ile telefon konuşmasında geçen "papatya sütü" sözünü hatırlatması üzerine, "Ben 5-6 litre süt alıyorum evime, onu arkadaşlara biraz biraz dağıtıyorum. Bahsi geçen 'Papatya', Kenan için ektiğim küçük saksıda bir miktar papatyadır. Uyuşturucuyla hiçbir alakası yoktur" diye konuştu. Bunun üzerine heyet başkanı Ahmet Müşteba Özbek de, "Hayırdır sen süthane mi işletiyorsun, kendileri neden almıyorlar?" diye sordu.







'MERAKTAN HİNT KENEVİRİ EKTİM'



Sanık Özbal, evinin balkonunda hint keneviri ele geçirilmesine ilişkin de, "balkonundaki çiçeklerin dibine merak ettiği için hint keneviri tohumu serptiği ve bitkinin bu kadar arsız bir şekilde yayılabileceğini bilmediği" beyanında bulunarak, suçlamaları reddetti.







5 SANIK TAHLİYE OLDU



İfadelerin ardından söz alan tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini istedi. Sanıklardan İbrahim Bayraktar, Recep Davulcu, Özhan Binici, Nusret Aldemir ve Abdulrezzak Şin'i tahliye eden mahkeme heyeti, kalan 8 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.



Mahkeme, soruşturma sürecinde 50'şer bin TL kefaletle serbest bırakılan Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Mehmet Erdem, Sarp Apak, Cemil Büyükdöğerli, Kağan Razgırat, Mehmet Kaya Hakyemez ve Gökçe Özyol ile daha sonra serbest bırakılan Eray Özbal'ın kefaletlerini iade etti. Mahkeme, bu sanıkların savunmalarının alındığı gerekçesi ile kefaletlerini iade etti.

 

(GK)