Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde temin ettikleri iddia edilen şebekeye yönelik Özel Harekat ekibi eşliğinde yapılan operasyonda 3'ü kadın 20 kişi gözaltına alındı.
Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 7 aylık teknik ve fiziki takibin ardından üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde temin ettikleri tespit edilen şebekeye yönelik bugün eş zamanlı operasyon düzenledi. Tatlıcak Mahallesi ile öğrencilerin yoğunlukta olduğu Bosna Hersek Mahallesi'nde daha önceden belirlenen 22 adrese Özel Harekat ekibi eşliğinde yapılan baskında aralarında daha önce güvenlik görevlisi olarak çalıştığı bir devlet üniversitesinde öğrencilere uyuşturucu temin ettiği öne sürülen İlker B.'nin de bulunduğu 3'ü kadın 20 kişi gözaltına alındı. İlker B.'nin, polisin uyarısı sonucu üniversite yönetimi tarafından daha önce işten çıkartıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan kadınlardan birinin ise basın mensuplarına, ''Çekin. Çekin. Televizyonlarda güzel çıksın" demesi dikkat çekti.
Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda satışa hazır 500 gram eroin ve 5 kilo esrar ele geçerildiği, arama çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi.  Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

TY(İA/AK)(FOTOĞRAFLI)