MERSİN Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Vanlı depremzedelerin mağduriyetini gündeme taşımak için protesto eylemi yaptı.
İletişim Fakültesi önünde bir araya gelen yaklaşık 100 öğrenci, Van'da yaşayan zorluklara dikkat çekmek amacı ile 'Deprem Van'da oldu medya enkaz altında' yazılı pankarttı açarak yürüyüşe geçti. 'Van halkı yalnız değildir', 'Açın halinden tok anlamaz', 'Kar altında üşümüş Vanlı bir çocuk ağlıyor' dövizleri taşıyarak yürüyen öğrencilere diğer bölüm öğrencileri de destek verdi.
Cumhuriyet Meydanı'nda gelen öğrenciler adına açıklama yapan Mesut Arslan, Van'da meydana gelen depremde 644 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Van'daki depremin ardından meydana gelen enkazın ve beraberinde getirdiği sorunlar sonucu birçok vatandaş evsiz kaldı. Depremin yarattığı mağduriyetin ardından Van'da evleri yıkılan halkın durumu fırsat bilinerek şehir şantiye alanına çevrildi. Yıkımın sorumlusu yöneticiler, müteahhitler ve inşaat şirketleri krizi fırsata çevirip daha da zenginleşirken evleri yıkılan, borçlanan, gidecek yeri olmayan ve parası olmadığı için konteyner kentte kalan ve yine parası olmadığı için elektriği suyu valilik tarafından kesilen, polis tarafından sokağa atılmaya çalışılan Van depremzedeleri, öncelikle açlık grevi ve eylemleriyle hükümetin duyarsızlığına direnirken şimdi ise soğuk kış şartlarına karşı evsiz bir şekilde konteynırlarda yaşam mücadelesi veriyor" dedi.
Arslan, depremzedelerin de temel hakkı olan barınma hakkının devlet tarafından karşılanmasını ve toplanan vergilerin bu amaç doğrultusunda kullanılmasını istediklerini söyledi.