Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()- DENİZLİ'de olaylı Berkin Elvan gösterileri sırasında polisler tarafından darp edildiğini ileri süren ve kaldırıldığı hastanede iki günlük tedavisinin ardından taburcu edilen 20 yaşındaki Sema Demir, "Bir şey yapmadım' diye çok yalvardım ama dinletemedim" dedi. Demir, Emniyet Müdürlüğü'nde şüpheli olarak ifade verdikten sonra adliyeye gidip, kendisini darp eden polislerden şikayetçi oldu.

Geçen Salı akşamı Denizli'de Berkin Elvan için düzenlenen olaylı gösteride polisin TOMA ve biber gazıyla müdahalesinin ardından bir apartmana sığınan Pamukkale Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı 1. Sınıf öğrencisi Sema Demir, iddiaya göre, buradan polisler tarafından darp edilip, dışarı çıkartıldı. Olayın ardından Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Demir, başına aldığı darbe nedeniyle, beyin kanaması şüphesi, geçici görme kaybı ve vücudunun bir çok yerinde darp izleri nedeniyle tedaviye alındı.

İki gün boyunca tedavi gören genç kızı, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, hastanede ziyaret edip, "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Bu sabah taburcu edilen Demir, önce Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, şüpheli sıfatıyla ifade verdi, ardından adliyeye geçip, kendisini darp eden polislerden şikayetçi oldu. Demir, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı:

"Gaz kapsülleri atılınca bir apartmana girip saklandım. Beni saklandığım yerde yakaladılar. İttiler, yere düştüm, başıma tekme attılar. Saçlarımdan sürükleyip, apartmandan çıkardılar. Suratıma yumruk attılar. Karnımı, sırtımı dışarıda da tekmelemeye devam ettiler. daha sonra sürüpleyerek, götürdüler. Daha sonra hastaneye kaldırıldım. Bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım. Dayak sırasında, "Bir şey yapmadım' diye onlara çok yalvardım, dinletemedim. Çok büyük korku, yaşadım. İfade vermeye gitmeye bile çekimdim. Tekrar dayak yer miyim diye korktum. Başım ve vücudumun bir çok yeri çok ağrıyor. Emniyet Müdürü ve birçok polis beni hastanede ziyaret etti. Sağ olsunlar, teşekkür ederim düşünmüş gelmişler."

RÇ(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)