Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,() - ESKİŞEHİR'de Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ceren Ünver, 4 kişi tarafından zorla bir otomobile bindirilip kaçırıldığını, sopa, yumruk ve tekmelerle dövüldükten sonra baygın bir halde oturduğu apartmanın girişine bırakıldığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu.
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü 1'inci sınıf öğrenci Ceren Ünver, 1 Haziran gecesi kafeteryadan evine giderken arkasından gelen kimliği belirsiz 4 kişi tarafından kaçırılıp dövüldüğünü ileri sürerek önce polise başvurdu, bugün de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ceren Ünver yaşadığı olayla ilgili şu iddialarda bulundu:
"Ben aynı zamanda haftada 3-4 gün kafede çalışıyorum. Geceleyin kafeden dönerken Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu içerisinden girip arka kapıdan çıktım. Evime doğru yürürken kimliğini bilmediğim ve görmediğim kişiler tarafından alıkonularak zorla karga tuluma arabaya bindirildim. 15-20 dakikalık yol sonunda tarla gibi bir yere götürüldüm orada karga tulumba tekrar araçtan çıkartılıp dayak yemeye başladım. Bir kişi sopayla diğer 3 kişi de tekme tokatlarla direk bana vurmaya başladı. Ben ne olduğunu anlayamadım. Tehdit edilmeye başlandım. 'Kim olduğunu biliyoruz, geçmişinizi biliyoruz. Ayağını denk al. Bu sana ikinci uyarımız' gibisinden şeyler söylediler. 2 ay önce de ben evimin önünde tehdit edildim 'Kiminle ilişkide olduğunu biliyoruz, kimlerle olduğunuzu biliyoruz' gibisinden şeyler söylemişlerdi. Ben umursamamıştım açıkçası."
Demokratik Haklar Federasyonu üyesi olduğunu, bu tip olaylarla arkadaşlarının da karşılaştığını ileri süren Ceren Ünver, sözlerini şöyle sürdürdü:
"En son enseme yediğim bir sopa darbesiyle bayıldım ve gözümü açtığımda evimin giriş katındaydım. yani apartman içine sokmuşlar beni. Genelde bizim apartman kapalı oluyor. Beni apartman içine atmışlar. Kendime geldiğimde tırmana tırmana katıma çıktım. Arkadaşlarımı aradım, onlar geldi beni hastaneye götürdüler."
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Ceren Ünver'in dövülmesi olayı ile ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:
"Ceren Ünver'in 2 Haziran 2014 günü saat 02.00 sıralarında Şirintepe Mahallesi'nde darp edildiğine dair bir müracaatı olmuştur. Kimler tarafından darp edildiği yönünde çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Ceren Ünver isimli şahsın 1 Haziran gecesi sivil polisler tarafından kaçırılarak dövüldüğü şeklinde sosyal medyada bazı haberlerin yer aldığı görülmüştür. Şahsın müracaatında kendisini polislerin dövdüğüne dair beyanı olmadığı gibi böyle bir konuya dair bir bulgu, müracaat, şüphe ve iddia edildiği gibi darp sırasında telsiz sesi vs. yönünde bir bilgide bulunmamakta olup, Kendisini darp edenlerin ortaya çıkarılması çalışmaları sürmektedir. Ceren Ünver ile detaylı konuşulup faillerin bulunmasına yönelik plaka, eşkal vb. bilgiler alınmaya çalışılmaktadır."

KA,HT(EK/ESM) (FOTOĞRAFLI)