ADANA, () - İZMİR'de 'İnsanlardan nefret ediyorum' yazılı not bıraktıktan sonra 7'nci kattan atlayarak yaşamına son veren üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Busenur Genç'in cenazesi, memleketi Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kızını Anneler Günü'nde toprağa veren Zeynep Genç'in ağıtları, cenaze törenine katılanların yürüğeini dağladı.
9 Mayıs'ta İzmir'in Bornova İlçesi'nde, Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencisi Busenur Genç, iddiaya göre kapısını açık gördüğü 7 katlı apartmana girip çatıya çıkarak kendisini boşluğa bıraktı. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldıran Busenur, yapılan bütün müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Genç'in cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Adana'ya getirildi.
NOT ÇIKTI
Üniversite eğitiminin yanı sıra bir ajansta çalıştığı öğrenilen Busenur Genç'in çantasından, 'İnsanlardan bıktım. İnsanlar bana kötü davranıyor. Dışlıyorlar. İnsanlardan nefret ediyorum. Annecim, babacım sizleri çok seviyorum. Borçlarım gırtlağımı aştı. Yanlış ilişkiler yaşadım' yazılı not çıktığı ileri sürüldü.
Baba Osman Genç de kızının psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, "Sorunları vardı. Kredi kartı borcu vardı. Daha önce kapattım, yine oldu. Ben kendisine eve dönmesini, borcu ödeyeceğimi söyledim ama o kendisi ödemek istedi. İntihar ettiği gün de bankadan beni aradılar. Borcunu sordum, bana bilgi vermediler. Ben de kızımın numarasını verdim. Ondan sonra da aramadım. Belki de o borcu da öğrenince böyle bir şey yaptı. Bilmiyorum" dedi.
Ailesinin oturduğu merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Namık Kemal Mahallesi'ndeki eve getirilen Busenur'un cenazesi daha sonra Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Busenur'un cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
Anneler gününde kızını toprağa veren anne Zeynep Genç ise yakınlarının yardımıyla ayakta durdu.

MKA(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)