Gülay ÖZEK/VAN, () - VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde(YYÜ) okuyan bazı kız öğrencilerini minibüs şoförlerinin taciz ettiği iddiası, kampüs alanında olayların çıkmasına neden oldu. Yurtlarda kalan bir grup öğrenci rektörlük binası yürüyüp camları kırınca, polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 26 öğrenci gözaltına alınırken, 1 polis memuru da yaralandı.
YYÜ'deki olaylar, dün gece meydana geldi. YYÜ kampüs alanın içerisinde bulunan yurtlarda kalan bir grup öğrenci, kız arkadaşlarının bazı minibüs şoförleri tarafından taciz edildiği iddiası üzerine yurt binalarının bulunduğu alanda toplanarak, rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler, rektörlük binasını önünde toplanırken, bazı öğrenciler ise binayı taş yağmuruna tuttu. Olaylar sırasında binanın bir çok camı kırılırken, çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri 26 öğrenciyi gözaltına aldı. Rektörlük binası önündeki eylemci öğrenciler bısınçlı su ile dağıttı. Bu olaylar sırasında 1 polis memuru da atılan taşlardan yaralandı.
Öğrenciler, polisin basınçlı suyla müdahale etmesi sırasında da çevrede bulunan diğer binaları da taş yağmuruna tuttu. Geç saatlere kadar süren olaylar, öğrencilerin yurt binalarına girmeleriyle sona erdi. Atılan taşlarla yaralanan polis memuru ise YYÜ Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

GÖ(FE/AAA) (FOTOĞRAFLI)