Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı öğrencisi Çağrı Sarılar'ın kullandığı otomobilin takla atması sonucu okul arkadaşı 22 yaşındaki Zehra Kına yaşamını yitirdi, üç öğrenci arkadaşı ve kendisi de yaralandı.
AKÜ Devlet Konservatuarı Bölümü öğrencileri, dün Afyonkarahisar mesire alanı Hıdırlık mevkisinde piknik yaptı. Çok sayıda öğrencinin katıldığı piknik, akşam yemeğinin ardından da sürdü. Hıdırlık'ta şarkılar söyleyip eğlenen öğrenciler, saat 22.00 sıralarında dağılmaya başladı. Arkadaşlarını yurt ve evlerine bırakmak isteyen Çağrı Sarılar'ın kullandığı 07 CGB 11 plakalı otomobil, Adliye Kavşağı'ndan kent merkezine dönüş yaparken kontrolden çıktı. Otomobil, refüje çarptıktan sonra takla attı.
Kazada, otomobildeki öğrencilerden Tük Müziği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Zehra Kına olay yerinde yaşamını yitirdi. Sürücü Çağrı Sarılar ile Ümit Akkan, Taner Korkankorkmaz ve Meliha Çelep ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekiler tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, gelen sağlık görevlilerinin müdahalesinden sonra ambulanslarla Afyonkarahisar'daki çeşitli hastanelere götürülerek tedaviye alındı.
CENAZESİ BİNGÖL'E GÖTÜRÜLDÜ
Kaza sonrası öğrencilerin arkadaşları hastaneye koşarken, yaşamını yitiren Zehra Kına'nın cenazesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Yalova'da oturan ailesi tarafından bugün teslim alınan Zehra Kına'nın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Bingöl'e götürüldü. AKÜ Halk Oyunları topluluğunun üyesi olan Zehra Kına'dan geriye, Kuva-i Milliye Destanı'nı canlandırırken çekilen fotoğrafları kaldı. Zehra Kına'nın ölüm haberinin okulda duyulmasının ardından arkadaşları, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, başsağlığı mesajları yayınladı.
FACEBOOK'TA DOĞUM GÜNÜ TEŞEKKÜRÜ
25 Mayıs'ta yurt arkadaşlarının düzenlediği sürpriz doğum günüyle 22'nci yaşını kutlayan Zehra Kına'nın, doğum gününü kutlayan arkadaşlarına ise şu mesajla teşekkür ettiği görüldü:
"Zaman takvim yaprakları kadar dökülmeye yüz tutmuş kısacık anlardan ibarettir aslında. Unutamadıklarımız, asla unutmaya yüz tutmayacak iyisiyle kötüyle yaşadığımız anılarımız, kısacık anları güzel kılan sevdiğimiz insanlar var mesela. Bu yüzdendir ki insanoğlu hep hatırlamak ve hatırlanmak ister. Doğum günümü kutlayan- kutlamayan, beni güzel dilekleriyle ve yaptıkları naçizane sürprizleriyle mutlu eden tüm arkadaşlarıma ve herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Ben de hepiniz için sağlıklı, mutlu, sevginin bol bereketli olduğu koskoca bir ömür diliyorum. Hayatınızda hiç eksik olmasını istemediğiniz değer verdiğiniz, sizin için önemini asla yitirmeyecek, yerini dolduramayacağınız insanları kaybetmemeniz dileğiyle."

OB(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)