Hava Harp Okulu’nun kuruluşunun 64. yıldönümü ile Ant İçme ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenlerinde konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Türk Hava Kuvvetleri’nin 23 Temmuz’dan bu yana Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarıyla ilgili olarak,  Bugün Türk Hava Kuvvetleri aslında savaşıyor. Hem orta çaplı bir savaşın ötesinde hem de iki cephede savaşıyor. Özet olarak, 2 binin üzerinde modern mühimmat kullanmışız, 1200’ün üzerinde de hedef karşılamışız dedi.
Orgeneral Abidin Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü;
 
Bugün Türk Hava Kuvvetleri aslında savaşıyor. Hem orta çaplı bir savaşın ötesinde hem de iki cephede savaşıyor. Özet olarak, 2 binin üzerinde modern mühimmat kullanmışız, 1200’ün üzerinde de hedef karşılamışız. Burada esas vurgulamak istediğim, 1200 ya da 1500’e yakın hedefi kim tespit etti İşte istihbarat, keşif gözetleme marifetiyle istihbaratçılarımız, analistçilerimiz tespit etti. Attığımız 2 binin üzerinde hiçbir mühimmat geri gelmemiştir. Hiçbir atılan mühimmat gittiği yerde patlamamazlık etmemiştir.
 
"2 BİN BOMBANIN 2 BİNİ DE O HEDEFİ VURMUŞTUR"
 
Bu neyin başarısıdır Silahçının, subayın, astsubayın başarısıdır. 23 Temmuz’dan bu yana hiçbir uçak ’abort’ (Önceden planlanmış bir uçak hareketinin iptal edilmesi veya yarıda kesilmesi) etmemiştir. O zaman, bu uçak bakımcının başarısıdır. İhtiyacı olan her uçak havada yakıt  ikmali yapmıştır. O zaman, bu havada yakıt ikmal uçağının başarısıdır. İşte bunların hepsi profesyonel savaşanlardır. Eğer bu halkadan bir tanesi zayıf olsaydı; istihbaratçı yanlış hedefi seçseydi, bakımcı uçağa iyi bakmasaydı, silahçı uçağa silahı doğru dürüst yüklemeseydi, bu başarı olmazdı. Bütün bunların üzerine atılan 2 bin bombanın 2 bini de, hem de geceyarısı o hedefi vurmuştur. Bu da pilotların başarısıdır. O zaman, uçucusuyla, uçuranıyla, subayı, astsubayıyla çok entegreli bir sistemden bahsediyoruz. O nedenle herkes savaşıyor ve profesyonellerimiz aynı zamanda hava gücümüzün savaşan unsurlarıdır..