İZMİR'de iki yıl önce parkta oynarken kör kurşunun hedefi olup hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın cinayet sanığı Can K.'nın tutuksuz yargılandığı davada karar aşamına gelindi.
Davaya konu olay, Karabağlar İlçesi'nde, 27 Ağustos 2012 tarihinde meydana geldi. Rastgele açılan ateş sonucu beline kurşun isabet etmesiyle ağır yaralanan Umut Ceylan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yapılan balistik incelemede, çocuğun ölümüne neden olan kurşunun, olayın ardından başka bir suçtan tutuklanarak cezaevine konulan ve 'uyuşturucu kullanma, yaralama, hırsızlık' suçlarından kaydı bulunan Can K.'da ele geçirilen tabancadan çıktığı anlaşıldı. Tutuklanan Can K., yargılama sürecinde tahliye edildi, hakkında dava açıldı. Can K., yargılandığı başka bir davada 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı için cezaevinde kaldı.
İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, 'çocuğu ya da beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan, başka suçtan hükümlü sanık Can K. avukatı Tolga Alibeyoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Avukat Pınar Melli ve ailenin avukatı Özge Eşsizhan Yavuz ile Umut Ceylan'ın dayısı katıldı. Duruşmada bazı tanıklar dinlendi.
Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, heyet değişikliği nedeniyle sanığa dosyayla ilgili sorular sordu. Sanık Can K, Umut Ceylan'ın ölümünde kullanılan silahı olaydan bir ay sonra Bülent ve Meral B. çifti tarafından kendisine kargoyla gönderildiğini, dolayısıyla olay tarihinde o silaha sahip olmadığını belirtti.
Mahkeme Başkanı Özyavuz, sanığa hakkında iddianamedeki sevk maddelerine ilaveten TCK 21/2 maddesinde belirtilen “olası kastla ilgili" ek savunmasını sorması üzerine, sanık Can K., daha önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti, Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinden sanık Can K. hakkında başka bir davada verilen hapis cezasının kesinleşip kesinleşmediğine ilişkin karar örneğinin istenmesine karar vererek, savcının mütalaa hazırlaması için duruşmayı erteledi.

BK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)