İstanbul, () İstanbul Emniyet Müdürlüğü, dün akşam Ümraniye'de IŞAD adlı örgüt üyelerine yönelik operasyon sırasında, çatışmanın çıktığı evde yapılan aramada bulunan mühimmatın bilançosunu açıkladı.
Emniyet'ten yapılan açıklamaya göre, üçü polis 5 kişinin yaralandığı evde, çatışma sırasında şüphelinin kullandığı 1 adet 7.65 çapında el yapımı silah ve bu silaha ait 1 adet şarjör ile 1 adet uzun namlulu silah, bu silaha ait 2 adet şarjör ve 1 adet asma kayışı, 1 adet MKE yapımı savunma tipi el bombası, 250 adet 9 mm çapında fişek, 30 adet 7.65 mm çapında fişek, 30 adet kalibresi belli olmayan fişek, 12 adet 7.62 Nagand fişek, 1 adet 6.35 mm çapında fişek, 4 adet Lusan şarjör, 1 adet uzun şarjör, 1 adet kelepçe, 1 adet İsviçre bıçağı, 2 adet cep telefonu ve bunlara ait 2 sim kart ele geçirildi.
Ayrıca, yine Ümraniye Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan bir başka adreste yapılan aramada da bir adet dizüstü bilgisayar ele geçirildiği belirtildi.

"ŞÜPHELİ KİŞİ HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI"
Açıklamada, dün akşam çıkan çatışmada yaralanan Kenan T. adlı şüphelinin hayati tehlikeyi atlattığı, eşi Elif T.'nin tedavisinin de devam ettiği vurgulandı.
Hafif şekilde yaralanan 3 polisin hastanede tedavilerinin devam ettiği de ifade edildi.
(BB)