Ramazan ALMAÇAYIR / İstanbul, () Ümraniye'de oto yıkama alanı için beton döken mikser yüksek gerilim hattına zarar verdi. Kopan kablolar kıvılcım sıçrattı. Kıvılcım saçan kabloların yakınındaki bir doğalgaz kutusunda patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle mahalleli panik yaşadı.
Edinilen bilgiye göre olay saat 11.00 sıralarında Site Mahallesi Kurban Sokak'ta meydana geldi. Yapımı devam eden bir oto yıkama alanına beton döken mikser yüksek gerilim hattına zarar verdi. Kopan kablolardan kıvılcımlar yükseldi. Bu sırada hattın geçtiği yerde bulunan bir evin önündeki doğalgaz kutusunda büyük bir patlama oldu. Patlamayla birlikte mahalle sakinleri büyük korku yaşadı, evlerinden dışarı çıktı.
Görgü tanıklarının anlattığına göre bu sırada inşaat alanındaki diğer beton mikserinin şoförü aracı olay yerinden kaçırmaya çalıştı. Kaçırılmaya çalışılan mikserin lastiği patlayınca kontrolden çıktı, bir kaldırımın üzerinde durdu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis vatandaşları zarar gören yüksek gerilim hattından uzakta tutmaya çalıştı. Patlamayla birlikte çevredeki evlerin elektrik panolarında da yanmalar oluştu. İtfaiye ekipleri elektrik panolarındaki hatları keserek yangın riskini ortadan kaldırdı. Büyük korku yaşayan mahalle sakinleri, "oto yıkama alanı yapıyorlar, mikser kablolara zarar verince, doğalgaz kutusunda patlama oldu. Büyük bir patlama oldu, belediye buraya böyle bir yer yapılmasına nasıl izin veriyor" diye tepki gösterdiler. Patlama sırasında bir işçinin hafif şekilde yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
(FOTOĞRAFLI)