ERZİN'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde mayına basması sonucu şehit düşen 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın acı haberi, memleketi Hatay'ın Erzin İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.
Bugün saat 08.00 sıralarında mayına basması sonucu şehit olan Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Musa Somay'ın acı haberini Erzin İlçesi'ne bağlı Yeşiltepe Köyü'ndeki ailesine Kaymakam İskender Yönden, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali bahadır Aslan, Belediye Başkanı Kazım Şimşek ve Müftü Şemsettin İnceler birlikte verdi. Acı haberi alan çiftçi babası 55 yaşındaki Ramazan Somay ve annesi Meryem Somay sinir krizi geçirdi. Somay Ailesi'ni yakınları ve akrabaları güçlükle sakinleştirdi. 10 kardeşi bulunan Musa Somay'ın en son 10 gün önce köye bir arkadaşının düğününe geldiği belirtildi. Ev kadını Songül Somay ile evli olan ve Öykü İkra ile Mehmet Ömür adına 2 çocuğu bulunuyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 2008 yılında giren şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın cenazesi Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından helikopterle Erzin'e getirildi. Erzin Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan Somay'ın cenazesi, yarın Yeşiltepe Köyü'nde defnedilecek.
Ömer Adil COŞKUNER/ERZİN/(Hatay), ()
 
ÖAC(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)