BDP'Lİ SARIYILDIZ: ÖCALAN'IN DEDİĞİ GİBİ ATEŞE BENZİNLE GİTMEYİZ
Ortasu ve Gülyazı Köyleri'nden gözaltına alınan ve dün akşam geç saatlerde mahkeme tarafından serbest bırakılan kişilerle ilgili gelişmeleri yakından takip eden BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, köylüler serbest bırakıldıktan sonra Uludere Adliyesi önünde  açıklama yaptı. Gözaltına alınan 7 kişinin, elleri kelepçeli olarak mahkemeye getirilmemesi gerektiğini savunan BDP'li Sarıyıldız şunları söyledi:
"Bir aydır ortalığı germenin, acısı derin olan Roboski halkının acısını deşmenin, öfkesini büyütmenin anlamı yoktu. Dilerim bundan sonra bunun ayırdında olurlar. Halkın sinir uçlarıyla oynanmaz, özellikle içinde bulunduğumuz süreç açısından bu çok önemli, aslında halk olarak, sayın Öcalan'ın daha önce belirttiği gibi biz mevcut ateşin üzerine benzinle gitmeyiz. Yalnız bu halk da politikleşmiş, bilinçleşmiş, örgütlenmiş bir halktır. Bundan sonra kendisine, değerlerine yönelen yaklaşımlar karşısında kendisini koruyacaktır." 
SERBEST BIRAKILANLAR KONUŞTU
Dün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve 34 kişinin yaşamını yitirdiği olaydan sağ kurtulan Servet Encü de yaşadıklarını şöyle anlattı:
"On gündür eski köyümüzde hayvanlarla ilgileniyordum. Uzun zamandır çocuklarımı görmemiştim. Onları görmek için eve geldiğim gün, 2- 3 saat sonra askerler kapıyı çaldı. 'Yine ne oldu' diye sorduğumda, 'silahlarımız kayıp, askerlerimizi yaraladılar, araçlarımıza zarar verilmiş. Senin haberin var' dediler. Ben de eski köyde olduğumu, yeni geldiğimi söyledim. Daha sonra beni ve diğerlerini alıp helikopterle Uludere'ye getirdiler."
Daha sonra 2011'deki hava saldırısında yaşamını yitiren Seyithan Encü'nün ağabeyi Kerem Encü ve Nadir Alma'nın ağabeyi Hikmet Alma da kısa birer konuşma yaparak, baskın sırasında yaşadıklarını anlattı.