DOZERLER YOL AÇIYOR
Uludağ’da dün başlayan ve kısmen kontrol altına alınmasına rağmen devam eden orman yangınını söndürmek için karadan ve havadan müdahale devam ediyor.
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yangınla ilgili ihbarın dün saat 16.30 sıralarında geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Yangın, Uludağ Milli Parkı içerisindeki Sarıalan’ın kuzey batı istikametinde sarp kayalık bir yerde çıktı. Buralarda yol olmadığı için ulaşmamız oldukça güç oldu. Kadıyayla istikametinden ancak geç saatlerde arazöz ve makinalarımızı alan sokabildik. Ormancılıkta örtü yangını dediğimiz şekilde devam ediyor. Rüzgarın çıkmasıyla birkaç ayrı noktada parlama oldu. 6 ayrı noktada çalıştık. Şu anda 150 kadar işçi, 18 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 2 de dozerimiz var. Kısmen dozerlerle yol yaparak makinelerimizi yanaştırmaya çalışıyoruz."
Coşkun, Uludağ’a gelen insan sayısının fazla olduğuna dikkat çekti. Coşkun, "Tüm vatandaşlarımızdan ormanda ateş yakmamalarını, sönmemiş sigara atmamalarını istiyoruz. Çünkü kayın ağaçları yapraklarını döktü. Birkaç gündür de yağmur yağmadı. Bu yapraklar hemen tutuşabiliyor. Yaklaşık 30 hektarlık bir alanda şu anda yangın devam ediyor. Karadan ve havadan müdahale devam ediyor" dedi. SB,