KIŞ turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da akşam saatlerinde başlayan orman yangınında 10 hektar alan tahrip oldu. Alevlerin sarp kayalık bölgede yoğunlaşması nedeniyle müdahalede güçlük çekilen yangında dumandan etkilenen bir görevli hastanede tedavi altına alındı.

Bugün saat 18.00 sıralarında Uludağ'ın Sarıalan mevkii ile merkez Osmangazi ilçesine bağlı Süleymaniye köyü arasındaki ormanlık bölgede henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Örtü yangını olarak başlayan alevlerin rüzgarın da etkisiyle yayılarak çam ağaçlarına sıçradı. Söndürme çalışmalarına 10 arazöz ile katılan ekipler, alevlerin sarp ve kayalık aynı zamanda yolu olmayan bölgede yoğun olması müdahale etmekte güçlük çekiyor. Şiddetli rüzgarın da sürekli yer değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmaların yürüten ekipten Onur B., dumandan etkilenerek Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yangın ile ilgili  bilgi veren Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Yangın devam ediyor. Rüzgar çıktığından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Sarp kayalık arazi olduğundan olay yerine ulaşmakta zorlanıyoruz. Yol yok. Kadıyayla tarafından ekipler alevlerin önünü kesmeye çalışıyor. Rüzgar var. Yangında 10 arazözümüz var. Sürekli de bu sayı artıyor. Ancak makineler yangın alanına ulaşamıyor. Hortumlarla alevlere ulaşmaya çalışıyoruz. 10 hektar kadar yangında zarar gördü" dedi.

Yangın söndürme çalışmalarına Nilüfer Arama Kurtarma Ekibi (NAK) de katıldı. Yangına katılan personellerden Bülent Suayiş, "Yangın 7-8 saat önce başladı. Başladığı noktaya 9 kişilik ekiple indik. Ama buradan müdahale çok zor gözüküyor. Rüzgar üstümüze geliyordu. Boğulma riski vardı. Ekibi şu anda Sarıalan'a geri çıkardık. Dumandan bir kişi etkilendi. İhbarı yapan arkadaşımız bize kendisi de yolu gösterdi. Kendisi hastaneye kaldırıldı. Alevlere müdahale etmek mümkün değil. 10 hektarlık alan zarar gördüğünü biliyoruz. Şu anda tam müdahale yok. Müdahale edilecek bir pozisyon da yok. Yangının çıkış sebebi de bilinmiyor" dedi.