Serhat TEZCAN- Mehmet İNAN- BURSA, () - BURSA’dan bisikletleriyle gezmek için Uludağ’a giden ve kaybolan 19 yaşındaki Alperen Tavrağ ile 20 yaşındaki Doğan Canarslan, 10 saat süren aramaların ardından ayı inlerinin bulunduğu Süleymaniye Köyü Kurbağalık Mevkiinde bulundu. Macera olsun diye bisikletleriyle ormanlık alana girdiklerini söyleyen gençler birden sis çökünce yönlerini kaybettiklerini ve jandarmaya haber verdiklerini söylediler. 

Hafta sonu tatillerini değerlendirmek ve doğa gezisi yapmak için Merkez Osmangazi ilçesi Hocahasan Mahallesi’ndeki evlerinden sabah saatlerinde bisikletleriyle Uludağ’a hareket eden Alperen Tavrağ ile Doğan Canaslan, Sarıalan Bölgesi’nden şehir merkezine dönmek için yola çıktılar. Ormanlık alana giren Alperen Tavrağ ve Doğan Canaslan sis çökmesi sonucu yönlerini kaybetti. Ormandan çıkış yolunu bulamayan gençler saat 13.00’te “156 Jandarma İmdat” telefonunu arayarak kaybolduklarını bildirdiler.

Kısa sürede bölgeye 30 kişiden oluşan Jandarma Arama Kurtarma Timi, AFAD, UMKE, NAK ve AKUT ekibi sevk edildi. Ekipler, ormanlık alanları adım adım aramaya başladı. Cep telefonlarıyla irtibat kurulan Alperen Tavrağ ve Doğan Canaslan 10 saat süren aramaların ardından ayı inlerinin de bulunduğu Süleymaniye Köyü Kurbağalık Mevkiinde bulundular. Daha önceden aynı yolu kullanıp şehir merkezine indiklerini belirten gençler bölgede ağaç kesme çalışmaları olmuş ve birden siste çökünce yönümüzü kaybettik, macera olsun diye bisikletle ormana girdik ancak kaybolduk. Bölgede ayı seslerini duyduk ve çok korktuk" dediler.

Sağlık durumları iyi olan Alperen Tavrağ ve Doğan Canaslan Yiğitali Jandarma Karakol Komutanlığı’nda alınan ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildiler.