Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Ülkü Ocakları üyesi bir grup, Diyarbakır'da PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesine tepki gösterdi.
Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Yolaçtı Köyü'nde öldürülen PKK'lılar için yapılan mezarlığa PKK’nın Hakkari’nin Şemdinli ve Siirt’in Eruh ilçelerinde ilk baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan ve daha sonra güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykeli dikilmesine tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla bir süre slogan atan grup, heykelin yerinden sökülmesini istedi.
Grup adana basın konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan, heykeli dikenleri ve dikmeye göz yumanları kınadıklarını belirterek şunları söyledi: "Başbakan ve avanelerinin açılım adını verdiği ihanet sürecine her geçen gün yeni bir halka eklenmekte, yaşanan gelişmeler karşısında sözde hükümet üç maymun misali bir tavır takınmaktadır. İhanet zincirinin son halkası ise Diyarbakır’da açılan terörist mezarlığına vatan haini bir insan müsveddesinin heykelinin dikilmesi olmuştur. Uzun Hasan’ın diyarı Diyarbakır’da yaşanan bu kepazeliğe yetkililer bir an önce müdahale etmeli ve heykel yıkılmalıdır. Diyarbakır topraklarında bir anıt dikilecekse o da Uzun Hasan’ın olmalıdır. Yaşanan bu rezilliği hiçbir vatandaşımızın sindiremeyeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek adına herkesi üzerine düşen görevi yapmaya ve ihanete 'dur' demeye çağırıyoruz." Grup, açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI