Kadir ÖZEN / İZMİR, ()- İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, ülkü ocağına gelen T.Ç. (30) ve H.K. (25), bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada, iddiaya göre yanında getirdiği tabancayı ateşledi. 47 yaşındaki Cengiz Temizyürek kolundan yaralanırken, çıkan arbedede elindeki tabanca alınan T.Ç. ile arkadaşı H.K. bıçakla ve darp edilerek yaralandı. Olayı haber alan kalabalık bir grup, ülkü ocağının önüne gelerek durumu protesto etti, beklemeye başladı.

Olay, bugaün saat 21.30 sıralarında, Eskiizmir Caddesi üzeri Karabağlar Ülkü Ocağı binasında meydana geldi. Ne amaçla ülkü ocağına geldikleri henüz belirlenemeyen T.Ç. (30) ve H.K. (25) iddiaya göre yanında getirdiği tabancayı ateşledi. Bu sırada içeride bulunan bir grup, elinde silah bulunan T.Ç.'yi etkisiz hale getirerek tabancayı aldı. Darp edilen T.Ç. ve arkadaşı H.K., vücudunun çeşitli yerlerinden de bıçakla yaralandı.

Tabancanın ateşlendiği sırada ülkü ocağına arkadaşını ziyarete geldiği öğrenilen, halde esnaf olduğu belirtilen evli, 47 yaşındaki Cengiz Temizyürek'in kolundan yaralandığı. İhbar üzerine bölgeye gelen polis, güvenlik önlemi aldı. Yaralılardan Temizyürek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, T.Ç. İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, H.K. de Dokuzeylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırı sonrası darp edilen saldırganlar H.K. ile T.Ç.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Durumu haber alan bir grup, ülkü ocağına gelerek olayı protesto etti, beklemeye başladı. Bölgeye gönderilen polis ekipleri de olası bir olumsuzluğa karşın buradaki bekleyişini sürdürüyor. Olayın nedenin araştırıldığı belirtilirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KÖ(SSA) (FOTOĞRAF)