Hasan DÖNMEZ/ KONYA,() - KONYA'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Doç.Dr. Celalettin Özdemir'i bıçaklayarak öldürdüğü olayda, iki öğretim üyesinin de ilgi duyduğu öne sürülen kadın sekreter Asuman S., eşi F.S.'den tek celsede boşandı. Çift boşanma davasını karşılıklı ve anlaşmalı olarak açtı, Asuman S. nafaka ve her hangi bir mal talep etmedi, oğullarının velayeti de babaya verildi.
Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G.'nin eşi 1 çocuk babası 55 yaşındaki Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet G., Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi 3 çocuk babası 42 yaşındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, ilgi duydukları fakültede sekreter olarak çalışan 1 çocuk annesi 35 yaşındaki Asuman S. yüzünden geçen 2 Haziran'da, tartışma sonucu odasında boğazından keserek öldürdü. Doç. Dr. Özdemir'in cesedi olaydan 2 gün sonra, kendisinden haber alamayan ailesinin fakülte yönetimini bildirmesi ve kilitli olan odasından koku gelmesi sonucu bulundu.
Olayın ardından Prof. Dr. Ahmet G., tutuklandı, 'Cinayeti iştirak' suçundan gözaltına alınan Asuman S. de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Olayın arından taşeron firmanın personeli olarak çalışan Asuman S.'nin işine son verildi.
Prof. Dr. Ahmet G. ile 2 yıl, öldürülen Doç.Dr. Celalettin Özdemir ile 1 yıldır birlikte olduğu öne sürülen Asuman S. ifadesinde ise öldürülen Doç.Dr. Celalettin Özdemir ile ilişkisini kabul ettiği, Prof. Dr. Ahmet G. ile olan ilişkisini ile reddettiği öğrenildi. Asuman S.’nin Doç.Dr. Özdemir ile de Konya’daki 5 yıldızlı otellerde buluştuğu ve Ankara’ya birlikte tatile gittiği öne sürüldü.
İlk evliliğini 8 yıl önce yapan ve 45 gün evli kaldıktan sonra eşinin dava açması sonucu boşandığı belirtilen Asuman S., 4 yıldır evli olduğu ikinci eşi eczacı kalfası F.S. ile birlikte Konya 1'inci Aile Mahkemesi'ne karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Anlaşmalı olarak açılan dava sonucu Asuman S. tek celsede eşinden boşandı. Asuman S. eşinden nafaka ve her hangi bir mal talep etmedi, oğulları O.E.S.'nin de velayeti babaya verildi.
Bu olaydan sonra dekanlıktan istifası YÖK tarafından kabul edilmeyen Prof.Dr. Handan G. de cinayet sonrası tutuklanan eşi Prof.Dr. Ahmet G.'ye boşanma davası açmıştı.

FOTOĞRAFLI