Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK'te uçurumun kenarında tuvaletini yaparken dengesini kaybedip yaklaşık 300 metre aşağıya düşen 19 yaşındaki Ümit Duhan Kömür, ağır yaralandı. Kömür, ekiplerin 1 saat süren çalışması sonucu bulunarak hastaneye kaldırıldı.
Ümit Duhan Kömür, dün akşam arkadaşları Umut E., Yunus A. ve Ferdi Ö. ile birlikte Kayabaşı Mahallesi'nde televizyon vericilerinin bulunduğu tepede alkol almaya başladı. Ümit Duhan Kömür, iddiaya göre bir süre sonra çişini yapmak için arkadaşlarının yanından ayrıldı. Geri dönmemesi üzerine Kömür'ü aramaya başlayan arkadaşları, bulamayınca polise haber verdi. Polis ile birlikte gelen AFAD ve UMKE ekipleri dağlık ve çalılık olan uçurumda el fenerleriyle arama yaptı. Karabük Off-Road Kulübü üyeleri de arazi araçlarının farları ile bölgeyi aydınlatarak ekiplere yardımcı oldu.
Ümit Duhan Kömür, yaklaşık 1 saat sonra alkol aldığı tepeden yaklaşık 300 metre aşağıda çayın kenarında ağır yaralı bulundu. Dengesini kaybedip yuvarlanarak uçuruma düştüğü anlaşılan Kömür, sedye ile yaklaşık 1 kilometre taşınarak ambulansa konuldu. İlk müdehalesi ambulansta yapılan Kömür, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Kömür'ün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
Kömür'ün 3 arkadaşı ifadeleri alınmak üzere karakola götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)