Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, mesire alanındaki çocuklara uçan balon satmak için çitlerden atlamaya çalışan 14 yaşındaki A.S'nin elindeki balonlar tellere takılarak patladı. Patlamada açığa çıkan helyum gazının yanmasıyla baloncu A.S. ile balon almaya gelen 3 kardeş yaralandı.
Olay, bugün saat 16.30 sıralarında Dülükbaba Tabiat Parkı'nda meydana geldi. Elindeki uçan balonları satmak için mesire alanına girmeye çalışan 14 yaşındaki A.S., giriş ücreti ödememek için parkı çevreleyen çitlerden atlamak istedi. A.S.'nin elindeki balonlar aşmaya çalıştığı çit tellerine takılınca peş peşe patladı. Patlamayla ortaya çıkan helyum gazı parlayınca satıcı A.S. ile balon almak için yanına gelen 11 yaşındaki İbrahim, 10 yaşındaki Emre ve 9 yaşındaki Eren A. isimli 2 kardeş hafif yaralandı.
Ailesi  yaralanan 3 kardeşi otomobille Çocuk Hastanesi'ne götürürken, el ve yüzünde hafif yanık oluşan balon satıcısı A.S. ise ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk tedavileri yapılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

EB(HK/ESM) (FOTOĞRAFLI)