Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın örgüt kapsamında tefecilik yapmak, rüşvet alıp vermek soruşturmasında Diyarbakır, Ankara ve Mersin'de düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüt kapsamında tefecilik yapmak, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet etmek, 5464 sayılı Banka ve Kredi Kartları Kanununa muhalefet etmek, rüşvet vermek ve almak' suçları ile ilgili iddialar üzerine soruşturma başlattı.
Soruşturmada, şüphelilerin Ankara'da paravan bir şirket kurarak pos cihazı elde ettiği belirlendi. Şüphelilerin bu pos cihazlarıyla kredi kartı borçlarını ödeyemeyen kişilerin, faiz karşılığı ödeyerek haksız kazanç elde ettikleri ifade edildi. Yapılan araştırmada çete üyelerinin bir pos cihazından günde yaklaşık 1 milyon lira işlem yaptıkları da ortaya çıkarıldı.
Diyarbakır, Ankara ve Mersin'de bugün düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayla ilgili 7 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.