Alper ÇOBANOĞLU/SAVAŞTEPE (Balıkesir), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki facianın olduğu madende sağlık teknisyeni olarak çalışan 33 yaşındaki Serkan Güneş, mahsur kalan 3 arkadaşını kurtardıktan sonra dumandan etkinlenerek yaşamını yitirdi.
Türkiye'yi yasa boğan 13 Mayıs'taki maden faciasında, sağlık teknisyeni Serkan Güneş, mahsur kalan aradaşlarını kurtarmak için bir an bile tereddüt etmeden içeri daldı. Annesiyle birlikte yaşayan sağlık teknisyeni Güneş, üç arkadaşını madenden çıkartarak hayatını kurtardı. Yanındaki üç maskeyi de kullandığı öğrenilen Güneş, yoğun duman ve içerdeki zehirli gazlardan etkilenip, son anda kendini dışarı attı. Buradaki bir masaya yığılan Güneş, yaşamını yitirdi.
Fedakar sağlık teknisyenini cenazesi, Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'ne götürülüp, buradaki soğuk hava deposuna konuldu. Evlilik hazırlığı yaptığı öğrenilen Güneş'in mezarı komşuları tarafından kazılırken, ilçe mezarlığında, yıllar önce kanserden ölen babasının yanında bugün öğle namazının ardından toprağa verildi.

AÇ(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)